Äggdeff, Vikt

Resultat v.1!

Denna vecka: -2,4 kg
Totalt: -2,4 kg

Kommentar: Vilken rivstart! För någon som inte är så stor är det här en saftig viktnedgång och det syns. Redan efter tre dagar försvann all onödig vätskevikt. Grundtanken har varit att ersätta två av tre måltider med äggbaserade måltider. Det har snarare blivit att en måltid ersatts med ägg. Hemligheten för en lyckad viktnedgång hos mig är det höga proteinintaget som bör ligga på 1,5-2 gram per kilo kroppsvikt. Så har jag inte ätit så många ägg en dag ser jag till att äta andra proteinrika livsmedel som till exempel kyckling och kesella 1%.

Det har varit ganska lätt att äta såhär. Att äta kolhydrater och försöka träna bort kilona har aldrig fungerat för mig, så därför har kosten den största betydelsen. Jag ligger på under 20 gram kolhydrater per dag vilket innebär strikt LCHF. Jag håller mig mätt hela tiden och magen fungerar perfekt. Det enda jag stör mig på är metallsmaken i munnen. Den brukar försvinna efter 2-3 veckor.

Jag tränar ingenting just nu. Helt enkelt för att träning och ketos sällan fungerat för mig. I dagsläget kan jag inte springa eller träna former som involverar belastning på benhinnorna eftersom jag har en benhinneinflammation som jag länge dragits med. Den här inflammationen måste läka annars riskerar jag stressfraktur. Styrketräning och spinning tänker jag sätta igång med när jag känner att kroppen är redo för det.

Frågor? :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Fredrik 12 oktober, 2011 at 09:53

  Grymt kämpat älskling!

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 09:56

   Tack babe! Jag är på G!

 • Reply Lisa 12 oktober, 2011 at 10:15

  Kanonbra jobbat!! :)

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 13:21

   Tack Lisa!

 • Reply Julia 12 oktober, 2011 at 11:27

  Inga frågor bara wow !!! :)

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 13:21

   :D!!

 • Reply MALIN 12 oktober, 2011 at 12:55

  Härlig läsning!
  Jag får ont i magen av ägg. Tyvärr.. Jag älskar ägg.

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 13:21

   Vad synd! :( Men det finns mycket annat som också är gott som tur är :)

 • Reply Florence 12 oktober, 2011 at 15:25

  Vad kul att du gått ner så mycket i vikt. Jag har heller inga frågor utan önskar dig bara lycka till.
  Kram

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 16:09

   Tack! :) Nu är det bara resten kvar ;)

 • Reply Coyntha 12 oktober, 2011 at 15:33

  Grattis! Det verkar funka kanon för dig med ägg/proteiner!!
  Gå girl!

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 16:10

   Ja det är som att trycka på en knapp. Mycket protein=viktnedgång direkt. Mycket fett=ingen eller liten viktnedgång.

 • Reply Emmas Form 12 oktober, 2011 at 16:02

  Grymt bra :)

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 16:10

   Tack! :) Hur går det för dig?

 • Reply Anna 12 oktober, 2011 at 20:29

  Hej Dessi! Jag har inte kommenterat på länge, har inte varit närvarande i bloggvärlden alls, men jag kikar in här hos dig ibland och nu måste jag säga: Grymt bra jobbat! Jättekul att se att det går så bra (fast himla trist med benhinnorna förstås). Grattis!

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 21:01

   Tack! :) Vad glad jag blir! Välkommen tillbaks!

 • Reply Tarina 12 oktober, 2011 at 20:36

  Så grymt bra!
  Idag har jag börjat med ägg:P
  Levt på ägg, bacon och majonnäs.
  Men dricker kaffe med grädde också.

  Jag har svårt för att gå ner med LCHF, vet inte vad jag gör för fel. Och den där metallsmaken i munnen har jag aldrig kännt. Ett tecken på att jag inte gått in i fettdrift?

  Förvirrad:P

  • Reply Dessi 12 oktober, 2011 at 20:47

   Tusen tack! :)

   Alla får inte den här metallsmaken i munnen, så det behöver du inte oroa dig för. Om du har svårt att gå ner i vikt med LCHF är det tre saker du kan titta på:

   1. Äter du för mycket? Testa att registrera det du äter på t ex matdagboken eller lchf.se.

   2. Äter du för mycket mejeriprodukter? Mjölksockret kan påverka blodsockret så viktnedgång uteblir. Se över grädden i kaffet.

   3. Äter du för lite protein? När jag äter för lite protein händer det absolut ingenting med vikten. Men skär jag ner på feta maträtter och äter mer ägg och kyckling händer det grejjer direkt. Här kan jag rekommendera att testa att få i sig ungefär 1-1,5 gram protein per kilo kroppsvikt. Väger du 60 kg ska du alltså äta mellan 60 och 90 gram protein per dag.

   Berätta gärna hur det går för dig! :)

   • Reply Tarina 13 oktober, 2011 at 06:16

    Punkt 1: Jag vet ärligt inte om jag äter för mycket eller för lite.
    Idag åt jag….
    Frukost: Ett glas vatten med 1 1/2 msk psylliumfrön. 1 ägg med ett halvt paket bacon. Kaffe med 30g grädde.
    Lunch: tre kokta ägg med majonnäs.
    Middag: två kokta ägg med majonnäs. Kaffe med 30g grädde.

    Inte överdrivet med majonnäs, en liten klick per tugga. Registrerade maten på ett ungefär idag, blev 1100-1200kcal. Frukosten höll mig mätt i 10h:O

    Punkt 3. Är rädd för att äta för mycket protein. Men idag blev det ju ynka 50 eller lite till. Jag väger 70 till mina 163.

    Detta är knepigt. Men blir knäpp i bollen, maten har tagit kontroll över min hjärna tror jag. Jag väger allt och är inte avslappnad i mitt ätande. Är alltid orolig över att det blir för mycket av det, eller för lite utav det..

    Tack för att du orkar och vill svara:)

    • Reply Dessi 13 oktober, 2011 at 09:44

     Jag tror det blir svårt för mig att ge dig några råd tyvärr :( Det gäller att prova sig fram och se vad som passar för en själv. Att äta rätt men ändå ha en avslappnad inställning till det. Det tog lång tid för mig innan jag förstod att det var proteinet jag behövde öka för att gå ner i vikt. Det var ingenting som ”stod i böckerna”.

     Hoppas du hittar ett sätt som fungerar för dig och som du mår bra av!

    • Reply Tarina 13 oktober, 2011 at 16:13

     Nej det förstår jag :)

     Brukar du väga och kolla upp hur mycket du får i dig på en dag?
     Tänkte allt i gram och hur mycket kcal.

    • Reply Dessi 13 oktober, 2011 at 16:15

     Ibland gör jag det ibland inte. Det beror på om jag äter en måltid där jag vill ha koll på näringssammansättningen. Jag räknar inte kalorier men håller mig till små portioner och tar aldrig om. Jag kan hyfsat utantill hur mycket protein av det jag äter innehåller, men jag vet att ju fler ägg desto bättre viktnedgång (och längre mättnadskänsla) :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.