Resor

Seoul – här är jag nu!

I våras bestämde jag och två kompisar att vi skulle åka till Seoul – Sydkoreas huvudstad. Men sen hoppade dom av olika anledningar av, så jag fick ta ställning om jag skulle åka själv eller avboka resan (vilket i princip är omöjligt om jag inte är sjuk).

Så, ungefär en vecka innan avfärd bestämde jag mig för att åka själv. Fredrik kunde inte ta mer ledigt från jobbet och då han rest runt med jobbet den här hösten så han fram emot att få bara vara hemma.

Jag flög igår (fredags) från Arlanda till Peking och sedan vidare till Seoul. När jag kom fram installerad jag mig på hotellet som ligger i Myeong-dong som är ett av Seouls största shoppingdistrikt. Hotellet ligger också granne med Lotte Department Store som är Sydkoreas största varuhus. Jag tog en sväng på gatorna på kvällen och åt mat från ett av alla matstånd som fanns längs med gågatorna.

Idag tog jag en rejäl sovmorgon och försökte ta tunnelbanan vilket inte alls gick så bra. Så jag sket i den idén och tog en taxi istället. Det kostade 50 kr dit jag skulle så det var mycket billigare än hemma. Jag hoppade av vid Heongdae, ett hippt område med coola butiker och dans på gatorna. Här gick jag omkring i 5-6 timmar medan mörkret föll och neonskyltarna tog över.

Stämningen här i Seoul är fantastisk. Som ensam tjej känner jag mig trygg här, mycket tryggare än vad man är i Sverige. Här har butikerna öppet till sent och när så mycket människor rör sig på samma plats känns det tryggt.

Nu är jag tillbaka på hotellet och klockan är 00:17 här (17:27 i Sverige) och det har alltså hunnit bli söndag. Jag lyssnar på P3 och ska nog kika lite på nån Play-kanal innan jag somnar :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.