Inlines

Snabbdistans & funderingar på kolhydratkälla

Inget regn visade sig ikväll och det stora trädet på grönområdet nedanför vår balkong rörde sig inte ur fläcken – vindstilla!

Stack ut och åkte en snabbis, körde snabbdistans på 6 km på 16 minuter – 22,5 km/h. Det kändes! Jag tog slut nästan direkt men bet ihop. För att maxa behöver jag mer kolhydrater helt klart, därför funderar jag på att införa mer kolhydrater i kosten. Inte mycket, men lite. Det kommer fortfarande vara LCHF men en mer liberal sådan. Jag har ju Karlstad stadslopp att träna inför (bara 1 månad kvar!), och senare i år även Berlin inline marathon.

Ett litet problem jag har är bara vilka kolhydrater jag ska äta. Bröd går bort, allt med gluten också. Ris, bulgur och sånt gillar jag inte. Inte potatis heller. Frukt är oftast för sött. Ja ni hör ju, inte mycket kvar att välja på.

Vad återstår liksom? Gröt har jag testat, och det funkar även om jag inte tror att spannmål är bra för kroppen och det blir lite trist i längden. Kesella hallon eller rabarber brukar funka ganska bra, men en bägare innehåller så mycket energi att det är svårt att gå ner i vikt samtidigt. Har ni något bra tips? Något jag kan äta som inte triggar sötsuget?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Snorkkis 16 maj, 2012 at 05:20

  Mer grönsaker?

 • Reply MALIN 16 maj, 2012 at 08:09

  Nötter? Fröbröd?

 • Reply Therese 16 maj, 2012 at 08:42

  Rotfrukter? :)

 • Reply Lisa 16 maj, 2012 at 09:23

  Rotfrukter kanske kan fungera?

 • Reply Peter 16 maj, 2012 at 10:11

  Quinoa?

 • Reply Coyntha 16 maj, 2012 at 10:23

  Gröt med mjölk, kanel och nötter. Det är det enda kolhydrater jag äter nu. Det funkar :)

 • Reply pethra 16 maj, 2012 at 11:11

  För mig personligen funkar frukt ihop med protein, typ kesella eller keso. Det triggar inte mig och det känns gott och fräscht nu när det börjar bli varmare ute. Rotfrukter föreslår även jag. Quinoa är ju bra men inte så gott, haha. Jag brukar också göra kesoplättar med havregryn i istället för fiberhusk/annat. Bara mixar lite havregryn och blandar med keso och ägg. God och bra frukost, men lite kolhydrater men inte lika mycket som t ex gröt.

 • Reply Anna Loverus 16 maj, 2012 at 11:54

  Jag ska börja läsa här igen, inser att jag saknat det. Jag tänkte försöka låta mitt kolhydratintag bestå av i huvudsak quinoa och rotsaker. Eventuellt lite frukt ibland. Jag tänkte inte äta enligt LCHF men skära ner på kolhydraterna, framför allt de snabbare.

 • Reply Sockertjocken 16 maj, 2012 at 21:06

  Jag hade kört på mer rotfrukter ( det behövs ju inte så mycket för att öka på kolhydraterna.) varvat med frön/ nötter. Då bör du slippa sötsuget samtidigt som du äter av bra carbkällor.

 • Reply Malin 17 maj, 2012 at 12:35

  Håller med föregående talare om rotfrukter men underskatta inte nötter, och typ torkade gojibär. Inte söta men mycket fibrer och mer kolisar…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.