Löpning

Testat benhinnorna!

En gång är ingen gång för mina benhinnor, det är när det blir regelbunden löpning de börjar skrika.

Men, jag ska springa två gånger den här veckan med inläggen jag fick av naprapaten och jag avverkade just 1 kilometer bort till Gurkans livs och hem. Jag började lite vackert, med hög stegfrekvens och lätt på steget.

Ökade sedan omedvetet tempot och såg nog minsann en 4:a blinka förbi i tempo-rutan på klockan. Det kändes så härligt! Sprang i mina knallgula Saucony och inläggen kändes väldigt sköna. Det bästa av allt var att jag kände mig lätt! Sist jag sprang vägde jag några kilon mer. Vilken skillnad!

En riktigt utvärdering av min behandling och inläggen kan jag inte göra förrän efter nästa pass, vilket jag planerar att avverka på fredag eller söndag. Har tagit ledigt på fredag då vi åker ner till Göteborg då.

Uppdaterat: OK, jag klämmer fram på skenbenet och det känns. Upplevde ingen smärta eller spänning medan jag sprang, men i början kommer alltid smärtan efteråt och då bara om jag klämmer. Smärtan verkar flytta sig beroende om jag springer i skogen eller på asfalt. I skogen känner jag mest av på insidan av smalbenet, några centimeter ovanför fotknölen. Men när jag springer på hårt underlag känns det fram på smalbenet. Det tyder på att både musklerna på insidan och framsidan blir överbelastade när jag springer trots att jag tar riktigt korta steg och inte pronerar *morr*

Jag fortsätter med min rehabträning genom tåhävningar och styrka för framsida smalben och undersida fötter.

Skor: Saucony Type A4. Jacka: Newline Iconic feather jacket. Tights: Röhnisch anti-shake.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply erika 18 maj, 2012 at 10:27

    men åh vad snygga skor. Blev tokkär i dem direkt!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.