Löpning

I skohyllan: mina löparskor

Så många skor som vill bli använda! De flesta här är löparskor som jag använder mer eller mindre, det är faktiskt alla mina löparskor (förutom de svarta VFF:sen i mitten och de vita längst fram).

Längst upp från vänster:

1. Merrell pace glove. En så kallad barfotasko med bra markkontakt utan heal toe-drop. Jag har sprungit kanske tre gånger med dem av den enkla anledningen att jag tycker att FiveFingers ger en mycket skönare känsla. Jag upplever sulan som hård och klapprig när jag springer.

2. Inov-8 x-talon 212. En lätt terrängsko med ”klibbiga” gummidobbar för extra bra grepp. De står emot väta bra och ger ruskigt bra känsla i skogen. Dessa använder jag på tävling i terräng och när skogen är geggig. En nackdel är den smala passformen vilket gör att jag alltid får skavsår mellan tårna då dom gnuggas mot varandra när jag springer. 212:an är ett självklart val för många orienterare. Jag förstår varför!

3. Saucony Type A4. En racingsko som väger luft och som har små hål under sulan för att vatten ska kunna rinna igenom. Jag har hört att dessa är en typ av triathlonsko, men jag är osäker. Det skulle dock kunna förklara vattenfunktionen. Dessa har jag använt fler gånger än skorna från Merrell. Persade på 5 km på Blodomloppet 2011 i dom. Använder dom inte så ofta då FiveFingers återigen ger bättre löpkänsla.

4. Vibram FiveFingers Flow Trek – en grövre variant av FiveFingers med en tjockare mönstrad sula. Ovandelen är gjord i neopren som ska värma fossingarna i kallt väder. Dessa har jag sprungit med på vintern ner mot -20 grader. Tyvärr ger dom svåra skavsår på häl och hålfot på grund av några elaka sömmar. Här får jag tejpa med Leukoplast innan jag ger mig ut. I övrigt är de det självklara valet på vintern.

5. Vibram FiveFingers Classic – en skönt alternativ till sandaler att promenera i.

6. Vibram FiveFingers Speed – mina allra första VFF:s! Dessa skaffade jag sommaren 2010 och jag blev störtförälskad redan första gången jag promenerade med dom i gräset. Den sko jag sprungit allra mest i.

7. Vibram FiveFingers Jaya – ännu en modell som knappt väger någonting. Dessa använder jag på gymmet. Otroligt lätta, tunna och sköna. Har dock en lite mer porös undersula vilket gör att dom bara lämpar sig för inomhusbruk.

8. Vibram FiveFingers Treksport – en terrängvariant med grövre mönstrad sula för bra grepp i skogen. Ovandelen är gjord av kokosnöt och är mycket tunn. Används främst i skogen.

Hur stor är er skopark?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply anna linnea 9 maj, 2012 at 23:45

    Haha ja, jag har ett par schletna, trasiga löparskor anno 2008. Och ett par innegympadojjor som jag haft sedan 2006. Borde skaffa nya kanske.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.