Mountainbike

Testrunda på nya tramporna

Gamla trampor vs. nya trampor

Lite skillnad va? De förra jag hade var en slags hybrid mellan vanlig trampa och spd. Det innebar dock svårigheter när man körde med spd-skor och man var tvungen att vända trampan åt rätt håll för att kunna klicka i sig. Det tog tid, blev irriterande och gjorde att jag välte. På riktiga spd-trampor kan man klicka i sig på båda sidor.

Körde en sväng på mtb-banan i Vallaskogen med Fredrik och klarade ett par läskiga passager som jag inte vågat åka nedför tidigare. Tummen upp på den. Åkte dock omkull  i en kurva när jag vejjade för en stor sten som jag höll på att åka in i. Skrapade armbågen och blev lite öm på knät men annars inget farligt. Jag fegar fortfarande en hel del, just för att jag sitter fast. Men jag är övertygad om att den rädslan släpper ju mer jag tränar och utsätter mig för det. Jag var ju skitnojjig att cykla på stigar över huvud taget i början med vanliga trampor och jämfört med då så är det rätt stor skillnad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Niklas 20 augusti, 2012 at 21:52

    Rädslan kommer att släppa Dessi, ge SPD-pedalerna lite tid bara. Dom nya dubbelsidiga SPD kommer bli toppen! Med dom slipper du titta ner för att se om rätt sida är upp som med dom gamla.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.