Besöksmål

Trädgårdslust

Idag tog vi en spontanare till vår grannstad Norrköping! Jag såg på nätet att det var en trädgårdsmarknad på Färgargården och när jag samtidigt visste att rhododendron-buskarna, längs strömmen ett stenkast bort, blommar nu så var saken biff.

En enkel bilresa till Norrköping tar ca 40 min från Linköping. Det var tjockt av bilar på parkeringen när vi svängde in vid Färgargården, men vi hade tur att en bil precis körde ut från en ficka. En fördel med att anlända en timme innan marknaden slutade. Det var ingen direkt överraskning att det var fullt med folk, men de flesta människor fikade i cafét och det kändes ändå rofyllt att gå runt bland stånden och ta in allt i sin egen takt.

Bland det första jag såg var ett stånd med skylten ”DessiClay”, såklart jag rusade dit! ”Heter du Desiré?” frågade jag. Och det gjorde hon varvid jag svarade ”jag med!”. Hon sålde så fina örhängen som hon gjort i polymer-lera (cernit-lera ni vet). Till vänster hängde örhängen som var nedsatta 40% då hon råkat göra alldeles för många. Jag knep ett par varmgula och tog på mig dem direkt. Så fina! Här hittar ni hennes hemsida.

Vi flanerade bland utställarna och njöt i det vackra vädret och tog sedan en promenad längs Motala Ström för att se om vi hittade några rhododendron-buskar. Det gjorde vi! Här växte ändå ganska många buskar men de var lite ojämnt blommande. Vissa buskar hade redan blommat över medan andra var i perfekt blom. Minnena drogs till i fjol då jag besökte Sofiero, blogginlägg här. Ett underbart resminne!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.