Tankar

Tre pod-tips

När Ivana och jag åker runt Vättern och gör bok så lyssnar vi ibland på olika podcasts. Vi älskar att prata om hur vi fungerar, känner och tänker. Vi pratar ofta om hur det är att vara HSP (högkänslig) och hur jag genomgick en ADHD-utredning innan jag förstod att det var just högkänslig jag var. Och mina problem hänger antagligen ihop med hur det är att vara kreativ.

Jag minns en gång när jag pluggade Grafisk Design på Högskolan i Dalarna. Det var under 2008 som jag flyttade upp till Borlänge. Tiden gick och jag mådde allt sämre. Jag bodde i ett segregerat område där bilbränder inte var ovanligt, jag hade flyttat ifrån Fredrik och mina vänner och hade lite svårt att komma någon annan nära. Även om jag först klarade mina tentor bra och fick 4:or i mina inlämningsuppgifter så blev studierna tuffare och jag ville träffa skolans psykolog.

Jag steg in i rummet och psykologen satte sig i en av fåtöljerna vid ett bord. Jag minns att han hade armbågarna på armstöden och fingrarna ihop så att de snuddade vid skägget. Han sa inte hej, vi tog inte i hand. Vi presenterade oss inte för varandra. Han satt bara tyst och tittade på mig. Jag upplevde hela situationen så olustig att jag brast ut i tårar. Jag grät och grät.

En kort tid senare ansökte jag om att få studieuppehåll och flyttade hem till Linköping. Det var en sån oerhörd lättnad för mig. Jag visste inte vad jag skulle göra om dagarna, men jag var iallafall trygg. Jag ångrar inte mitt beslut idag, även om jag såklart hade önskat att jag kunnat fullfölja min utbildning.

Anyhow, här kommer några podcast-avsnitt som jag har lyssnat på nyligen:

Jag är sjuk i huvudet – HSP och känslor

Kropp & Själ – Vårt behov av tystnad

Jag är sjuk i huvudet – Personlighetsstörningar

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.