Foto, Livet

Underbara fåglar ♥

flugsnappare

Innan dagens jobb tog jag en promenad i skogen. Det var 30 grader varmt och trots att träden skuggade bra var värmen nästan olidlig. Jag tog det piano då jag hade trötta ben sedan igår.

Efter dagens jobb åkte Fredrik och jag till XXL och köpte ett par nya SPD-SL pedaler till min räser. Jag har hittills cyklat med vanliga SPD-pedaler, men har beställt ett par nya cykelskor med SPD-SL systemet och matchande trampor är ju en fördel :)

Med oss hade vi kikaren, en av kamerorna och nya långskjutaren. Vi åkte ut till Stångåns mynning där det finns ett fågeltorn och spanade på pippisar. Det var dåligt med aktivitet, men vi såg iallafall en sävsångare med två ungar på en gren och en näktergal i en buske. På vägen ut till Kungsbro naturreservat såg vi två strandskator på långt avstånd. De var ena riktigt skygga små rackare så vi fick inga bra bilder, men det var ändå kul att se dem :)

Väl i Kungsbro såg vi hämpling för första gången. Himla roligt! :) Och en svartvit flugsnappare satte sig på fint avstånd från kameran så jag fick några riktigt fina bilder på den. Pippin på bilderna längst ner vet jag inte riktigt vad det är, men det ser ut som en unge/ungfågel. Pippin längst ner är en grå flugsnappare. En annan fågel jag inte tidigare sett.

DSC_2050

Sävsångare med avkomma

DSC_2207
flugsnappare2Svartvit flugsnappare

DSC_2059
Näktergal

DSC_2234Svartvit flugsnappare

DSC_2162
Grå flugsnappare
DSC_2175-2

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ann-Sofie 4 juli, 2015 at 14:01

  Alltså Dessi, bilderna på fåglarna är så vackra att mina ögon tåras! Finns det möjlighet att beställa bilder från dig? Ofta när du publicerar bilder på bloggen med djur känner jag ett stort begär att få dem på min vägg! Mejla gärna prisuppgifter till mig om du vill.

  • Reply dessi 4 juli, 2015 at 20:51

   Nej men vad söt du är! <3 Åh! Jag mailar dig!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.