Jag har ätit LCHF i 5 år men inte testat att göra pasta av zucchini förrän idag. Det smakade inte så mycket men gav en liknande konstistens som pasta. Den lät liksom köttfärssåsen vara huvudrollen i rätten. Jag gillar!
Jag skalade bort det gröna yttre skalet med en potatisskalare. Sen skalade jag strimlor av resten tills jag kom in på den mjuka vattniga delen. Strunta i den! Kokade upp vatten och salt och lät strimlorna koka i 15 sekunder. Zucchinin har redan en fin konsistens så jag antar att man kokar det så kort tid för att det ska bli varmt.
Har ni testat?
5 Comments
första gången jag kom in på din blogg och inte läst så mkt, men ätit lchf i 5år men älskar kolhydrater? :) Hur går det ihop? hehe =D
härligt och kul det ser ut med inlines! skulle oxå vilja lära mig, men tror nog jag skulle köra ihjäl mig, inte så bra på det där med att bromsa haha =D
Min hjärna älskar kolhydrater, men min kropp mår inte så bra av dem i för stor mängd (vilket är individuellt). Så därför äter jag LCHF :)
Jag gör squashspagetti då och då, precis som du säger är det bra att de är så neutrala och låter såsen stå för smaken. :-) Har också kommit på att att för att slippa få dem sladdriga och blöta så är det bästa att ångkoka dem nån knapp minut.
låter dom nåt jag måste testa. brukar göra lasagne med zucchini istället för pastaplattor och det är nog bland den godaste lasagnen jag ätit.
Det är jättegott… och enkelt! Jag brukar grovriva zucchini och steka ibland också om jag inte orkar stå och skära långa bitar med potatisskalaren, gott det med.