Äggdeff

Äggdeff dag 3

Antal ätna ägg: 3 st

Känsla: Igår var tredje dagen på min äggdeff och att bara äta tre ägg var lite väl dåligt. Men jag är mätt, belåten och går ner i vikt ändå och då känns det OK. Syftet med det här är inte att äta så många ägg som möjligt utan att hjälpa mig gå ner i vikt. Jag märker att sammansättningen i ägg gör att jag går ner i vikt mycket lättare. Ägg hjälper till med mättnaden och att jag får i mig så mycket protein som min kropp behöver.

Förutom ägg åt jag en bit tryffelbrie (låter lyxigare än vad det är men det var min räddning i affären när sötsuget kom), tacogratäng från receptet i LCHF-magasinet och LCHF pannacotta.

Jag äter nu så lite kolhydrater att jag är i ketos. Har inga övergångsbesvär som man kan få när man helt lägger av med socker och kolhydrater. Vardagsorken är det inga problem med. Känner mig snarare piggare och mer alert än innan. En kombination av mer sömn och en bättre kost.

På tre dagar på denna diet har jag gått ner 1,3 kg!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Julia 9 oktober, 2011 at 12:34

  Underbart att det den här gången verkar fungera för dig att vara i ketos utan övergångsbesvär! Vad är det som skiljer sig nu jämfört med förut? Är det att du äter fler ägg eller finns det fler faktorer? Spännande att veta om du vill dela med dig…
  Lycka till!

  • Reply Dessi 9 oktober, 2011 at 15:29

   Ja! :) Skillnaden är att jag inte tränar någonting nu. Jag cyklar till och från jobbet och promenerar men det är allt. Springa kan jag ju inte. Ketos och löpning går inte ihop för mig så jag har fått välja mellan de två. Nu behöver jag inte välja.

   • Reply Dessi 9 oktober, 2011 at 15:32

    Och nu när jag inte springer är det ju kanontillfälle att bli fettdriven.

   • Reply Julia 9 oktober, 2011 at 16:04

    Tur i oturen med andra ord! Och tills du kan börja springa igen kanske du är så pass omställd till fettdrift att det kommer att fungera bra, vem vet?! :)

    • Reply Dessi 9 oktober, 2011 at 19:34

     Jag hoppas det! :D

 • Reply milla 9 oktober, 2011 at 14:33

  Spännande med ägg hoppas du mår bra bara.
  Gjorde goda omelettrullar i går det kanske vore något för dig.

  • Reply Dessi 9 oktober, 2011 at 19:34

   De ska jag spana in! :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.