Dagens middag, Paleo, Starting Strength, Styrketräning

Fortsätter öka i Starting Strength

Fortsätter med Starting Strength och är inne på 3:e veckan nu. Just idag tog jag en rask kylig promenad till Friskis&Svettis Kanonhuset som ligger 20 minuter bort och körde knäböj, marklyft och militärpressar. Bänkpress stod egentligen på schemat istället för militärpress om man ska vara helt strikt.

Först när jag kommer till gymmet brukar jag göra några rörlighetsövningar för axlar, höfter, rygg/bröst och fotleder. Sedan kör jag 2-3 set uppvärmning innan mina träningsset börjar.

Knäböj
Idag började jag på tom stång i knäböjen och arbetade mig upp till min arbetsvikt. Ökade med 0,5 kg sedan förra passet. Tekniken sitter mycket bättre och av någon skum anledning tycker jag alltid att jag sätter tekniken i knäböj bäst när jag tränar själv.

Marklyft
I marklyft gör jag ett set om 5 repetitioner som träningsset men gör två set uppvärmning först. Här ökade jag med 2,5 kg i 1×5 men det var väldigt tungt och jag fick använda omvänt grepp.

Militärpress
I militärpress värmer jag också upp med tom stång (1-2 set) och idag ökade jag med whopping 0,5 kg i 3×5 ;)

De här tre basövningarna tycker jag är så in i bängen roligt att jag skulle kunna träna det varje dag om det gick!

Snart känns det dock som att jag inte kommer kunna öka så mycket mer. Det känns som att jag har närmat mig min maximala kapacitet för tillfället, men jag strävar efter att öka i varje övning även om det bara är ett halvt kilo.

Dagens middag
Fredrik är borta på kurs på måndagar då han tar jägarexamen, så dagens paleo-middag åt jag själv. Lite väl mycket potatis kanske, men då jag absolut maxade på gymmet idag ville jag fylla på med kolhydrater.

DSE_1104

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.