Livet

Hemma hos Christel

Jag vill lära känna nya människor, särskilt såna som är lite som jag. Som brinner för nånting. Christel träffade jag på en foto-workshop för ett par år sedan och jag drogs direkt till henne. Hon pluggar och jag råkade vara ledig idag så jag åkte hem till henne med några semlor. Vi har fotograferingen gemensamt och riktar oss till samma kunder, dvs gravida och såna som ska gifta sig.

Kelade med bengalen Emil och blev lyrisk när jag efter tre timmars gosande inte kände av min kattallergi. Jag har en dröm att få ha en katt. Det måste vara det perfekta husdjuret. Low maintenance (även om jag vet att bengaler kräver mycket aktivering) och förhoppningsvis gos i sängen etc.

Tyvärr är jag så sjukt allergisk mot katter, det har jag varit ända sen jag var liten. Kliande ögon från helvetet och astma. Har varit hemma hos olika uppfödare för att testa om just en viss ras funkat, men det slutar alltid med sprängröda kliande ögon. Men just idag kände jag ingenting. Vill hoppa lite av lycka faktiskt!


På vägen hem till henne körde jag förbi det stora gula huset som pappa bodde i när jag var liten. Högst upp hade han en lägenhet. Jag minns trapporna upp dit, det kändes som att de aldrig skulle ta slut. Han hade ett stort vardagsrum och ett trångt litet korridorskök. Dusch/bad fanns nere i källaren.

Det låg en leksaksaffär precis över gatan och pappa gick dit en gång och köpte två stämplar i form av djur (dinosaurier?) i blått och rosa till mig. Han spelade Cornelis Vreeswijk och vi åt ofta Gorby’s piroger.


Cloetta-fabriken jobbade farmor när jag var barn. Jag fick följa med backstage en gång och se hur godisarna sprutade ur olika maskiner. Jag fick ha en såndär vit rock på mig, sko- och hårskydd. Farfar och jag brukade annars åka dit och besöka butiken där andrasorteringsgodis såldes. Jag har inte varit där sedan dess.


Semlorna kommer från Babettes Kafferi och det är tre olika sorter: två vanliga, en med choklad, hasselnötter och Nutella och en med blåbärsgrädde och vaniljkräm. Chokladsemlan låter ju väldans god, men den var lite av en besvikelse tyvärr. Blåbärssemlan har jag sparat till senare.Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek! 9 mars, 2017 at 13:27

  Min kusin har en bengal! De är adorable

  • Reply dessi 12 mars, 2017 at 18:37

   Åh ja! <3

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.