Livet

Ledsen & Kvävd

Hej sötisar! Jag har fått kommentarer från en hel del nya (eller gamla vad vet jag?) läsare och det är jättekul! En rejäl bonus att få höra era tankar och åsikter om det jag skriver om.

Särskilt värmer det när jag har dagar som inte är så bra. Just nu är det inte alls speciellt bra. Jag har stressat jättemycket på jobbet. För vissa kanske det är en baggis, en del kanske hävdar att det här är saker alla går igenom och ska klara av, men för mig är det här svårt och jobbigt.

Jag vet inte om det är för vi haft dubbelt så många deltagare på utbildningen den här veckan eller om det är jag som inte planerat så bra, men det har iallafall känts som det varit mycket i sista minuten-saker att göra. Det här är ganska nytt för mig och jag har ännu inte fått in någon bra rutin som inte gör mig stressad. Det har varit ganska mycket åka fram och tillbaka mellan olika platser, fixa det och det.

När jag kommer hem har jag svårt att slappna av. Ibland har jag svårt att sova för att jag oroar mig över jobbsaker. Ibland har jag ont i magen. Kommer jag hinna? är en tanke som snurrar runt i mitt huvud.

Utöver det har jag fyra andra projekt utanför mitt ordinarie jobb.

Ibland känns det OK, det känns hanterbart. Men som idag känns det inte OK. Jag känner mig ledsen. Faktiskt jätteledsen.

Jag är hemma på lunchen en sväng. Tar ett djupt andetag.

En positiv sak är iallafall att jag varit hos en kiropraktor som masserat mina benhinnor så att inflammationen kan läka lättare. Det kändes väldigt bra. Berättar mer sen!

Uppdaterat: Okej. Jag måste lära mig att be om hjälp. När saker översköljer mig. Det är inte att vara svag att be om hjälp. Det är klokt. Folk är benägna att hjälpa till om de bara förstår att jag behöver den.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jonas S 25 november, 2011 at 14:47

  Alla har svackor ibland. Du kommer tillbaka.
  Du är grym!

  • Reply Dessi 25 november, 2011 at 22:23

   Tack Jonas! :)

 • Reply Carro 25 november, 2011 at 16:51

  Det är starkt att kunna be om hjälp. Deså! =)

  • Reply Dessi 25 november, 2011 at 22:57

   Agree! :)

 • Reply Anna 25 november, 2011 at 17:31

  Sån är jag också, stressar och grubblar över saker även när jag egentligen inte skulle behöva vara stressad. Tar med mig jobbtankar hem och även hemmatankar till jobbet. Då brukar en helg vara räddningen för mig – först sova ut i många timmar och sen hitta på något helt annat, något rolig och något som kräver hela min uppmärksamhet, för då ”tvingas” jag verkligen koppla av.

  Delegering är inte min starka sida heller…

  • Reply Dessi 25 november, 2011 at 22:25

   Tack för att du delar med dig. Du har rätt vad gäller helgerna. Sömn, sova utan någon klocka ställd och sedan hitta på genuint roliga saker :)

 • Reply Linnéa i Colorado 26 november, 2011 at 05:29

  Kram till dig. Hoppas det blir bättre!

 • Reply Linda 26 november, 2011 at 22:18

  Hej Dessi!
  Jag följer din blogg och tycker verkligen om att läsa det du skriver. Kände igen mig väldigt mycket i just detta inlägg och skulle därför vilja dela med mig av ett tips som hjälpt mig otroligt mycket i stresshantering och att undvika att ta med mig de malande tankarna om jobbet hem. Det är att ALLTID göra det som är viktigast och ibland kanske jobbigast först på dagen. Det vill säga att aldrig skjuta upp jobbiga samtal eller uppgifter. Samt att alltid skriva ned detta och bocka av när det är gjort.
  En bok som fungerat för mig är ”Svälj den fulaste grodan först” av Brian Tracy. Tycker inte man behöver följa det slaviskt, men denna princip är oerhört kraftfull och bra att tillämpa på något sätt. För mig har det gett ett inre lugn och en ökad känsla av trygghet och kontroll över vardagen. Ett litet tips såhär på lördagskvällen!
  Ha det fint och hoppas att du snart kan börja med löpningen igen!
  Vänliga hälsningar
  Linda

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.