Dagens lunch, Träning

Morgonstyrka på gymmet

Jag satte klockan på 06:30 i morse och tänkte gymma innan jobbet. Tror ni jag kom upp?

Nä! Jag kom istället upp klockan 08 och var på gymmet en timme senare. Jag har ju en timme i veckan jag kan lägga på träning så jag körde bröst/triceps/mage idag inspirerad av den här tjejen. Hon kör tresplit och det funderar jag också på att göra. Problemet för mig med styrketräning har dels varit tålamod men också att komma på övningar för alla muskelgrupper. Triceps tycker jag är lite knepigt till exempel. Men det finns ju bra sidor man kan besöka med övningsbank. Jag får kika in mer på dem.

En grym (och rolig) magövning är iallafall den här som Nathanelle lagt upp på sin blogg:

Nu skakar armarna av alla triceps pushdowns och plankor. Tur att jag har ett kontorsarbete!

Lunchen idag bestod av fiskgratäng på den närliggande restaurangen Lagerbladet.

Jag har också hunnit träffa Mirelle en snabbis! :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Anna 6 december, 2011 at 20:34

  Five Essential Movements! Jag har kört enligt Mark Sissons metod i över ett år nu, styrketräningen är bara fem olika övningar skalade efter ens egna förutsättningar och den enda utrustning som behövs är en pullup bar. Skitenkelt, tar lite tid och det bästa är ju att det verkligen funkar. Blir man uttråkad är det bara att byta ut ett par pass mot nåt annat, förslagsvis också kort, tungt och intensivt.

  • Reply Dessi 7 december, 2011 at 09:41

   Åhå! Den hade jag inte hört talas om. Prenumererar visserligen på hans nyhetsbrev men läser dem aldrig :P Ska kolla upp!

 • Reply Jennie 7 december, 2011 at 09:38

  Om du inte hittat den här sidan än tycker jag du ska besöka den: http://www.exrx.net/Lists/Directory.html Den är hur bra som helst! Om du vill kan jag knåpa ihop ett tresplitprogram åt dig?

  • Reply Dessi 7 december, 2011 at 09:40

   Tack Jennie! :) Jag tror jag har kommit fram till en bra tresplit efter att ha läst mig fram och sett vad andra kör med:

   1) Bröst/Triceps/Mage

   2) Rygg/Biceps

   3) Ben/Axlar

   • Reply Jennie 7 december, 2011 at 16:14

    Ja det låter bra det. Mitt tips är att du lär dig tekniken i basövningarna, speciellt marklyft och knäböj kan vara lite krångliga, men de ger så otroligt mycket när man väl lärt sig dem!

 • Reply Sara 7 december, 2011 at 10:40

  *lägger till bloggen i favoriter* Hej Dessi, gillar din blogg, känns också som vi har mkt gemensamt. Själv är jag också igång och ska deffa, gå från 66,3-60 kg. Har gått från 68 till 58 förut så vet att jag är kapabel till det. Tankens kraft! Kram och hör av dig om du behöver pepp/någon att prata med :-)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.