Tankar

Spinner vidare på motstånd & viljestyrka

Jag fortsätter att spinna vidare på tankarna om motstånd och viljestyrka efter att ha läst om David Blaines världsrekord i att hålla andan hos Hjärnfysik. Inlägget gav mig helt andra perspektiv. Väldigt intressant!

David Blaine: How I held my breath for 17 min:

Jag har en teori om varför fler och fler börjar träna och sedan fortsätter att träna. Motionslopp slår deltagarrekord för varje år som går. Allt fler träningsbloggar startas och allt mer träningsglädje sprids.

Kanske är träningsboomen ett resultat av ett för slappt samhälle? Vi lever i ett samhälle där ingen ska behöva ha ont, där inget ska behöva vara jobbigt eller ansträngande. Vi har rulltrappor, hissar, bilar, ergonomiska kontorsstolar, febersänkande mediciner, bedövning vid förlossning och för att inte tala om alla dessa huvudvärkstabletter som knapras till höger och vänster.

Livet är så bekvämt att vi blir uttråkade, och kanske till och med deprimerade. Som motpol till alla bekvämligheter tror jag fler och fler upptäcker hur skönt det är när det får vara tufft ibland? Att få träna upp viljestyrkan och kanske också söka perspektiv. För när man stånkat sig fram i löparspåret så kanske den där jobbiga uppgiften på jobbet inte längre är så jobbig?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.