Tankar

Utan motstånd kan vi inte växa

Att träna har inte bara med fysisk hälsa att göra. Med på köpet kommer så mycket annat som gör gott för dig som person.

Jag kan ärligt säga att det inte finns så mycket njutning i att sitta och plåga sig en timme på en spinningcykel. Jag går delvis på de passen för att det är bra träning, både fysiskt och mentalt men också för att kroppen (och knoppen!) behöver motstånd och för att det är skönt efteråt.

För mycket bekvämligheter gör mig olycklig. För om allt ska vara så bekvämt blir minsta lilla motstånd till slut outhärdligt. Jag har personliga erfarenheter av det. För några år sedan var jag en person som tog bilen till affären fast det bara tog tio minuter att gå. Jag var en person som tog alla genvägar som fanns för att slippa anstränga mig. Jag trodde då att ett bekvämt liv var ett lyckligt liv.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Julia 1 november, 2011 at 11:43

  Så sant! Välmående är inte lika med enkelhet utan snarare tvärtom och det är värt att påminnas om särskilt när man drar sig för att anstränga sig med lite rörelse.

  • Reply Dessi 1 november, 2011 at 13:03

   :) Precis! Och att kämpa med sin viljestyrka. Pallar man att springa i tre timmar så kanske den där tråkiga arbetsuppgiften sen inte är så jobbig? ;)

 • Reply Anna 1 november, 2011 at 19:02

  Åh, håller med precis. Jag har också haft en period då jag ”smet undan” allt som tog emot. Till slut var jag ständigt trött, frusen och energilös och minsta lilla grej tog emot ännu mer. Dit vill jag aldrig mer tillbaka! Man bygger så enormt mycket pannben och självkänsla också, genom att attackera det jobbiga istället för att vika undan.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.