Rehab

Stötvågsbehandling del 5

Lite ledsen i ögat besökte jag Karin hos Naprapaterna för min, förhoppningsvis, sista stötvågsbehandling. Karin brukar inleda varje tillfälle med att klämma på insidan av mina smalben där jag har ont, och idag kändes det knappt när hon klämde. Sist kändes det, men då tyckte hon ändå att det kändes mycket bättre än tidigare.

Vi körde stötvåg med två olika munstycken, upplevde ingen smärta. Det kändes på sina ställen, men det gjorde absolut inte ont. Det kändes mycket mindre den här gången när vi körde på 2.0 jämfört med mina två första besök där vi körde 1.0 vilket är den allra lägsta nivån. Progress big time!

Vi avslutade med stötvåg bak på vadmusklerna. Också där kändes det som att jag var mycket mindre stel. Och ni vet de där blå inläggen jag fick låna? Idag beslutade jag mig för att köpa dem, de gör alla mina skor skönare.

Nu är det löpvila till på onsdag och då ska jag öka på till 1,5 km. Karin tycker att jag borde klara 2, men jag fegar lite. Kanske fortsätter jag med 1 km den här veckan för att vara på den säkra sidan. Vi får se! Nästa vecka kan jag teoretiskt vara uppe på 2 och veckan efter det 2,5 osv.  1-2 dagars vila mellan passen verkar rimligt.

Karin har varit till stor hjälp för mig, dels för sin stora kunskap om att läka benhinnebesvär men också med sin personlighet. Hon är som jag pratglad och alltid på bra humör. Man känner sig stärkt både fysiskt och psykiskt när man går därifrån :-)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply SuperSHEro 14 maj, 2012 at 22:34

    Skönt att det går åt rätt håll! Håller tummar och tår! :)

  • Reply Hanna 18 maj, 2012 at 00:43

    Åh, benhinneinflammation och stötvåg är bra grejer. Fick två behandlingar veckan innan Stockholm Marathon förra året. Sprang SM utan smärta :-)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.