Inlines

Träningsläger dag 2

Idag bjöds det på en massa roligheter! Vi började med att dela in oss i två grupper – de som åker riktigt snabbt och vi vanliga. En grupp var ute på banan åt gången. Vi körde klunga med positionsbyten.

Vi var 6 st tjejer i min grupp och vi gjorde olika positionsbyten. Den enklaste är att den som är sist förflyttar sig till mitten av klungan (och då ska de man ska in emellan inte gärna lämna plats utan man ska ta för sig genom att tydligt och snabbt kliva in) för att sedan förflytta sig längst fram. Det svåraste bytet var när den som var längst fram skulle byta bakåt. Det är lätt att komma av sig. Men det var grymt kul!

Här ser ni en video på några skatare som åker klunga med snabba byten på tävling:

På lägret förra året testade jag på klunga för första gången och då tyckte jag att det var jätteläskigt att åka så tätt, men den här gången kändes det väldigt naturligt och bra. Det var verkligen kul att åka och förflytta sig fram som en enhet. När sedan grupp 1 var ute på banan och åkte fick vi tekniktips från tränaren Leif.

Vid 12 åt vi lunch och jag satte mig ihop med några ungdomar som är riktigt vassa på skridskor och inlines. Efter var det föreläsning, Mats och Leif som arrangerar hela lägret berättade om grundtanken med lägret och övningarna och Dennis från Varberg inlinesklubb berättade om material (mestadels hjul och kullager).

Efter det begav vi oss upp till ett grönområde för barmarksträning. Vi tränade balans, styrka och teknik individuellt och i grupp. Sen var det dags för mig att köra hem. Vi hade födelsedagsfika för Bettan som fyllde år igår. Jag missade tyvärr utomhusåkningen, men förhoppningsvis kommer vi köra ute även imorgon.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Linnea 14 april, 2012 at 21:22

  Vad kul det ser ut med läger! Du är så inspirerande, hade jag hittat mina gamla inlines hade jag tagit en tur om jag vågat. Jag har aldrig kunnat stanna. :) har du aldrig funderat på roller derby? Det hade jag velat prova om jag bodde i Malmö och hade tiden!

 • Reply Anna 14 april, 2012 at 22:42

  Vad svårt det ser ut med klunga, marginalerna är ju jättesmå! Förstår att det är en häftig känsla när man får flow. :-)

 • Reply Helena 15 april, 2012 at 01:58

  Kul att få följa vad ni gör ”där hemma”, när jag missar lägret i år… Hoppas ni får en söndag med fint väder!!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.