Fasta

Uppdatering om OMAD

För en tid sedan skrev jag om OMAD (One Meal a Day), ni kan läsa inlägget här.

Jag fortsatte ytterligare någon vecka med denna typ av fasta och hade ett relativt högt kolhydratintag. Jag är en sucker för bakverk och kände att jag inte ville eller kunde sluta äta det. Just den veckan började jag må lite skumt. Dels upplevde jag det som ansträngande i längden att bli proppmätt efter min måltid, dels fick jag en konstig känsla i mellangärdet som jag inte upplevt tidigare. Av dessa anledningar slutade jag med OMAD.

Jag skulle kunna tänka mig att äta på detta vis någon gång ibland. Människokroppen mår bra av att äta olika saker, under olika förhållanden och tidsramar. Många äter frukost kl 07, mellanmål kl 10, lunch kl 12 osv.. Det går på autopilot. Jag försöker skapa en medvetenhet om såna här saker i mitt liv. Allt för många saker vill jag inte ska gå på autopilot, för det innebär att vi inte tänker efter varför vi gör något och om det fungerar bra. Jag antar att det är skillnaden på de som sysslar med biohacking och de som får en hjärtinfarkt vid 50 och undrade vad fan som hände..?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Madelein 21 maj, 2021 at 21:35

  Jag kör med OMAD med jämna mellanrum fast mest TWOMAD haha. Jag äter två mål om dagen varje dag, fastar mellan 16 och 20 timmar varje dag. Sen kör jag på med 72 timmar var åttonde vecka. Det funkar för mig.

  • Reply dessi 1 juni, 2021 at 23:33

   Ja 2mad/twomad är ju egentligen bäst! Borde ta upp det igen :) Tack!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.