Livet

Håll inte på å känn efter

Det är fan sjukt hur mitt liv är. Ibland har jag veckor då det känns som att jag inte gör ett piss. Sen kommer sommaren och projekt NY BOK 2017 tar upp all min vakna tid i stort sett. Jag ställer klockan tidigt, kör in till Linkan och plockar upp Ivana, och sen åker vi till Vadstena, Askersund, Habo eller Huskvarna eller nån annan ort vid Vättern. Sen är vi hemma i Linköping runt 17-tiden igen. Jag är hemma i huset runt 18 efter att ha hämtat Fredrik på jobbet, handlat mat eller hämtat ut nåt på posten etc.

Sen stoppar jag minneskortet i datorn och sitter och redigerar bilder resten av kvällen. Nästa dag är samma sak.

En go grej med att ha det såhär är att jag inte har nån tid över att må dåligt. För även om jag gillar (eller tror jag gillar?) att ha lugna dagar utan något inplanerat så tär det på mig rent mentalt att ha för mycket tid för mig själv. Jag börjar grubbla. Och jag skjuter upp saker. Å känner efter.

Det är ju bra att ha ledigt då och då för att känna efter rätt saker, dvs ställa sig den universala frågan: Vill jag det här?

Men jag kan inte vara upptagen med vad som helst. Bokprojektet är rätt bra på så sätt att jag och Ivana besöker fina platser, intervjuar ägaren och jag knäpper bilder. Vi är 2-3 timmar på varje ställe och kör ett eller två ställen per dag. Å jag känner inget prestationskrav, för det är ju sånt här jag älskar att plåta på fritiden. Detaljer, interiörer.. Det är så himla kul. Och alla tycker det är roligt att vi kommer dit, för det är så bra reklam att vara med i boken plus att fina ställen sällan har jerks som tar hand om dem.

Vill ni förresten se några av de ställen vi varit på hittills, så klicka här eller på bilden.

Skärmavbild 2016-06-16 kl. 22.48.56

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elna - Cykellycka, mjölksyra & äventyr 16 juni, 2016 at 23:01

  Jag känner igen mig, tycker det är svårt att hitta den där bra balansen mellan busy och ensam i lugn. Blir också sådär att jag skjuter upp och börjar grubbla, liksom fastnar i mina tankar och inte får någonting gjort, särskilt om jag inte har en deadline eller någon form av tidspress. Psyket är knasigt alltså. Nu ska jag kika in på den där länken och se var ni har varit!

  • Reply dessi 23 juni, 2016 at 22:50

   Balansen är svårast! :S

 • Reply Anna 17 juni, 2016 at 09:26

  Du är så himla duktig och driftig! Ville bara säga det. Och även att jag känner igen mig i det du skriver. För mycket ensamtid gör att jag känner mig lite… deppig. Måste/vill gärna ha något på agendan varje dag annars blir jag knäpp.

  • Reply dessi 23 juni, 2016 at 22:49

   Vad glad jag blir! Tack Anna! <3

 • Reply Annica 28 juni, 2016 at 00:14

  När under 2017 kommer boken publiceras? Tror den skulle vara något för en av mina systrar :)

  • Reply dessi 28 juni, 2016 at 10:16

   Den kommer ut i maj nästa år, alltså lagom till semester och ledighet :)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.