Livet

Kristi Himmelsfärdsdagen

Idag är de flesta lediga då det är röd dag. Men inte jag! Jag har fotat en lägenhet i stan och utebilder på en trädgård. Det tog ungefär 1,5 timme ihop så jag har ändå varit ledig mestadels av dagen :)

Del 1 – Glasbruket i Borensberg

Fredrik och ag hoppade in i bilen efter jag jobbat och hamnade i Borensberg där vi åt lunch på Gamla Glasbruket. Chèvresallad slank ner i en hast. Vi flög och fotade med drönaren också, men de bilderna får ni se en annan dag!

Ni förstår, bilder fotade med drönare måste skickas in till Lantmäteriet för spridningstillstånd innan man får publicera dem på internet. Det tar ett par dagar. Håll till godo!

Gamla Glasbruket är ett vandrarhem och café som ligger på en halvö mitt mellan Motala Ström och Göta Kanal. Det här är nog mitt favoritsommarcafé, åker gärna hit när det är fint väder. Det är extra fint nu i maj när äppelträden blommar och man kan sitta och äta precis under grenarna.

Här ställer många upp sina husbilar och tar med sig cyklar för att cykla längs kanalen. Det händer iallafall nån gång per år att vi också cyklar här, då mellan Bergs slussar och Borensberg.

Del 2 – Firande hos Anna

När vi kom hem packade vi ihop oss för att ta oss till Fredriks storasyster som bor på landet. Fredrik har tre syskon; lillasyster Elisabeth ”Bettan”, lillebror Johan och storasyster Anna.

Vi firade Fredriks mamma som fyllt år, men det blev också ett firande av vår förlovning. Bettan hade bakat tårta och vi fick presenter. Så himla gulligt! :)

Vi grillade vildsvinsburgare och lekte lekar som barnen bestämde.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.