Toppform på 10 veckor

Toppform på 10 veckor – vecka 3

Träning:

Måndag: vila
Tisdag: vila
Onsdag: Kettlebells
Torsdag: vila
Fredag: Kettlebells
Lördag: Kettlebells + inlines
Söndag: vila

Vikt: 68,5 (-0,8 kg sedan start)

Jag skrev förra veckan att det är kosten som till 90% utgör resultatet i viktminskning. Det kan jag skriva under på. Jag känner mig tightare och smidigare, något som motiverar mig till hård träning och att fortsätta äta min kost.

Hur har jag ätit?
Jag har först och främst tagit bort alla extra kolhydrater som jag tidigare ätit för att orka träna. Vidare har jag verkligen lyssnat på kroppens signaler. Jag är en mästare på att äta när jag inte är hungrig – även med LCHF. Men nu har jag inte ätit om det inte varit så att jag inte varit hungrig. Sen har det inte spelat någon roll när jag varit det. Har jag varit hungrig klockan 21 på kvällen så har jag ätit något proteinrikt. Jag nojjar mig inte över att kroppen inte ska kunna ta hand om maten under natten, eller att jag inte ska kunna gå ner i vikt av att äta sent på kvällarna. Det är inte där problemet ligger, det ligger i att vi äter fel sorts mat.

De första dagarna har jag varit i kraftig ketos, det smakar metall i munnen. Men sedan igår har jag inte känt av det alls.

Jag har haft många tankar kring socker och hur jag ska hantera det i framtiden när de här 10 veckorna är slut. Jag vill inte hamna i fällan igen, att slappna av och tänka att jag kan svulla för att jag varit så duktig. Mitt förhållande till socker är inte sunt. Jag kan inte äta lagom och jag mår extremt dåligt av att äta gluten och socker. Kanske är det så att det ställer till med tillräckligt med problem för att välja att avstå för alltid? Tråkigt att aldrig kunna unna sig en bulle va? Sure, men jag försöker istället tänka att jag unnar mig en frisk kropp med ett starkt fungerande hormonsystem som inte ballar ur när jag äter socker. Skillnaden efter de här 10 veckorna kommer antagligen att ligga i att jag inte kommer försöka äta mer protein än fett som jag gör idag. Emellanåt kan jag tycka att äta högproteinkost är förbenat tråkigt. Det är torrt!

Förra veckan gjorde jag en fettmätning och även ett test som visar ungefär hur mycket energi jag behöver få i mig för att bara gå runt. Det visade sig att min kropp behöver så lite som 1350 kcal, vilket förklarar varför t.ex. viktklubb inte har fungerat för mig tidigare. Deras lägsta kalorinivå ligger nämligen på 1300 kcal vilket för mig innebär ca 50 kcal underskott per dag. Inte konstigt att jag inte gick ner i vikt! Tokhungrig var jag också eftersom de rekommenderade mig att äta 55E% kolhydrater. Det här var dock nästan fem år sedan.

Jag vet att en del av er reagerat på att jag ätit väldigt lite vissa dagar, och här har vi alltså svaret. Jag behöver inte så mycket mat för att fungera!

Men, nu tänker jag fortsätta såhär i ytterligare 7 veckor!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maria 23 april, 2012 at 11:11

  Bra jobbat!! Visst är kosten viktig .. även om jag äter LCHF blir det lätt att jag överäter. Är lite sugen på att testa Fakir .. Men verkar lite enformigt.

  =)

 • Reply Katarina 23 april, 2012 at 13:30

  Kul..det låter verkligen som du är på rätt spår:)

 • Reply Coyntha 23 april, 2012 at 18:46

  Självklart du ska vara nöjd med resultatet!! :)
  Nu har jag skrivit om min toppform på bloggen också, om du vill titta!

 • Reply Träningsglädje 23 april, 2012 at 22:31

  jag tycker du är duktig dessi. det är FAN inte enkelt. one size funkar inte för alla och det är jobbigt att inte vara stöpt i samma ätarform som de flesta andra. det är då man måste tänka utanför lådan och tänka att det är okej det med. det är inte fel. många peppkramar – du är grym!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.